Microscopic Medical Video & Image Processing

تحلیل تصاویر پزشکی

Microscopic Medical Video & Image Processing

تحلیل تصاویر پزشکی

نویسندگان:  امیدیان زهره*, هادیان فرد علی محمد
 
 * ایران، اهواز، جاده گلستان، دانشکده پیراپزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی، جندی شاپور
 
چکیده:

زمینه: سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری بالینی یا سیستم های تصمیم یار به عنوان هر گونه برنامه رایانه ای طراحی شده اند و در جهت یاری رساندن به متخصصین مراقبت بهداشتی در اتخاذ تصمیمات بالینی، تعریف می گردند.
هدف اصلی این گونه سیستم ها در واقع یاری رساندن به پزشکان در زمینه مراقبت در محل می باشد، بدین معنی که یک پزشک می تواند با سیستم تعامل داشته باشد و در تحلیل داده های بیمار، تشخیص دهی و سایر فعالیت های بالینی از سیستم کمک بگیرد.
روش: این مطالعه از نوع کتابخانه ای است و با استفاده از روش تحقیقات نظام سلامت (H.S.R) انجام می گردد و به بررسی سیستماتیک مقالات علمی مبتنی بر کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده، که طی سال های 2010-1980 میلادی، در مجلات معتبر به چاپ رسیده اند، می پردازد. بدین منظور پایگاه های اطلاعاتی OVID ،EBESCO ،EMBASE ،MEDLINE ،Pubmed ،SID و Iranmedex و نشریات ادواری JAMA و BMJ، به زبان انگلیسی و فارسی جست و جو گردید و مطالعاتی انتخاب شده و مورد بررسی قرارگرفت.
دانلود در ادامه.
نتایج: در مجموع 45 مطالعه با معیارهای جست و جو مطابقت داشتند که شمار این مطالعات در طی سال های 1980 تا 2010 میلادی افزایش یافته است، از 28 مطالعه ای که تاثیر سیستم های تصمیم یار را در افزایش کیفیت مراقبت بیماران مورد بررسی قرار داده اند، 22 مطالعه (78%) باعث ارتقای کیفیت مراقبت بیماران شده بودند. در 8 مطالعه (17%)، تاثیر سیستم های تصمیم یار بر کاهش میزان اقدامات تشخیصی و درمانی غیرضروری بررسی گردید که در تمامی موارد سیستم موثر بوده است. 13 مطالعه (28%) نیز تاثیر این سیستم ها را در کاهش میزان خطاهای پزشکی مورد مطالعه قرار داده بودند که از این تعداد، 11 مطالعه (85%) موثر واقع شده بودند.
نتیجه گیری: کاربرد سیستم های تصمیم یار در رویه های بالینی باعث افزایش کیفیت مراقبت، کاهش میزان اقدامات تشخیصی و درمانی غیرضروری و کاهش میزان خطاهای پزشکی می شود.
 
کلید واژه: سیستم پشتیبان تصمیم، خطاهای پزشکی، مراقبت سلامت
لینک مستقیم
دانلود مقاله کامل ازSID.IR
نشر:mmvip.blog.ir
  • مسعود دیبایی

CDSS

article

dss

paper

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی